Mitä jooga on?

Keho, mieli ja hengitys

Jooga on itsehoito- ja itsekasvatusmenetelmä, jonka perustana ovat keskittyneesti suoritettavat harjoitukset, tietoinen rentoutuminen, luonnollinen hengitys ja sisäisen hiljaisuuden kokeminen.

Jooga sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta.  Suoritettavia liikkeitä voidaan tarpeen mukaan soveltaa kullekin joogaajalle sopivaksi.

Miellyttävän lempeä hathajooga sisältää lämmittely-, venyttely- ja tasapainoharjoituksia, jotka tehdään rauhallisesti omaan hengitykseen keskittyen.
Joogaharjoituksessa ei edetä helpoista liikkeistä vaikeisiin, vaan siinä keskitytään kuuntelemaan omaa kehoa ja sen antamia viestejä.
Joogaharjoitus kestää noin 1,5 tuntia.

Vantaan joogayhdistyksen joogaharjoitukset noudattavat pääosin Suomen Joogaliiton kouluttamaa SJL-joogaa, joka ei ole sidoksissa mihinkään yksittäiseen joogan suuntaan tai traditioon.
Opetuksessa yhdistyvät laaja-alaisesti hathajooga ja rajajooga.

Jooga

• lisää kehon liikkuvuutta
  • kohentaa kokonaisterveyttä ja fyysistä kuntoa
  • opettaa tietoista rentoutumista
  • lisää keskittymiskykyä
  • tukee kehon ja mielen tasapainoa
  • johdattaa kohti syvempää itsetuntemusta
  • ohjaa kohti mielenrauhaa ja sisäistä hiljaisuutta sekä tietoista läsnäoloa

Monille joogasta on tullut elämäntapa, jossa keho ja mieli ovat tasapainossa ja hyvinvointi on kokonaisvaltaista.

Suomen Joogaliitto www.joogaliitto.fi

Helsingin Joogayhdistys www.joogahuone.fi